Project ---
Lougheed Mall
SCOPE ----

Lougheed Town Centre in BC used powder coated aluminum Agilis baffles in the space. The food court was a complex installation pattern and Soffit developed a ‘suspension frame’ system which greatly simplified the installation process, while meeting the seismic requirements. The space had an upper and lower ceiling, the upper being the one that had 2 baffle sizes running along it. Baffle sizes were pre-determined in order to fit the structural ceiling. Meaning, every baffle had a specific place on the ceiling that was planned in advance to simplify the installation.

The lower Protero baffle ceiling was a special rail system mounted to bulkheads to accommodate the baffles. This meant that the ceiling above was not required to hold the baffles; they were only mounted to the walls. Baffles were extrusions, and the longest length was 17’ of uninterrupted span.

Location

Lougheed, BC

Similar Projects ----
HAVE A PROJECT YOU’D LIKE
TO TALK TO US ABOUT? ----

Feel free to say hello to our team and get your problem solved and your vision realized.

Newsletter Sign Up ----

Sign up for exclusive news and updates from Soffit.